tiistai 7. helmikuuta 2017

Hevostyössäoppiminen viikko 1

Hei! 
Ensimmäinen työssäoppimisviikko on takana ravitalli Tom Erikssonilla. Minulla olisi tarkoitus suorittaa hevoset tämän kolmen viikon aikana! Seurassani on myös toinen työssäoppija.

Ensimmäinen aamu alkoi kello kuusi maanantaina 23.1 ja tutustuin ravihevosen ruokintaan. Ruokinnan jälkeen aloitin siivoomaan karsinoita. Sitten pääsin viemään paria hevosta ulos siinä välissä, kun taas jatkoin karsinoiden siivoamista. Tarhauksen yhteydessä oli sitten loimittamista. Työpäivä loppui sitten kello 14.30. 

Toinen aamu alkoi kanssa kello kuusi tiistaina 24.1. Aamu alkoi hevosten ruokinnalla ja heinien jaolla. Sitten täytimme ruokintakärryn. Sitten menin kerimään käytössä olleita pinteleitä rullalle. Kun olin saanut kerittyä pintelit, aloin siivoamaan karsinoita. Siinä välissä sitten taas hevosten tarhausta ja loimittamista. Pääsin sekä viemään elämäni ensimmäistä kertaa hevosta kävelytyskoneeseen. Siinä sitten jatkoin karsinoiden siivousta. Päiväruoan jakoa, heinien jakoa ja käytävän laikaisemista. Työpäivä loppui kello 15.15

Kolmas aamu alkoi samaan aikaan kuin kaksi ensimmäistäkin, eli kello kuusi keskiviikkona 25.1 hevosten ruokinnalla ja heinien jaolla. Sitten työpäivääni kuului ruokintakärryjen täyttöä ja pinteleiden harjausta purusta. Karsinoiden siivoamista ja loimitusta sekä tarhaamista.  Päiväheinien ja ruoan jakamista, lakasemista, jalkojen käärimistä ja hevosen harjaamista. Päivö päättyi kello 15.25

Torstai 26.1 oli neljäs aamu ja sekin alkoi kello kuusi hevosten ruokinnalla ja ruokintakärryn täytöllä. Sitten taas karsinoiden siivoamisella. Työpäivän aikana täytettiin myös Top-sopimukset. Muuten työpäivään kuului hevosen tarhausta, loimitusta, pesua ja vielä loimitusta. Hevosten jalkojen käärimistä, päiväruoan jakoa, käytävän lakaisua ja vielä ruoan jakoa.
Työpäivä loppu kello 15.40

Perjantai 27.1 oli viides aamu työssäoppimassa. Aamu alkoi kuudelta hevosten ruokinnalla ja heinien jaolla. Aamu jatkui  pinteleiden käärimisellä ja karsinoiden siivoamisella. Pääsin myös kokeilemaan tänään valjastusta vähäsen.. Ainakin päävehkeiden laittoa. Sitten otin niitä pois ja pesin myös hevosia ja loimitin pesun jälkeen.  Myöhemmin vielä käärin kahden hevosen jalat.
Työpäivä loppui kello 13.45.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti